Tips om verantwoord geld te lenen

0

Verantwoord geld lenen

Geld lenen verantwoordVerantwoord geld lenen is erg simpel. Dat lijkt misschien niet altijd zo maar met goed blijven nadenken komt u al ver. Het is vaak beter om te voorkomen dat u moet lenen. Dat doet u door te sparen. Heeft u bijvoorbeeld net een wasmachine gekocht? Start dan alvast met sparen voor een nieuwe.

Als u elke maand of elk jaar een bepaald bedrag spaart om bijvoorbeeld een apparaat te vervangen dan komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Het klinkt misschien raar om zo snel al weer te gaan sparen voor een nieuw apparaat maar dit is echt de beste manier.

Stel u koopt een computer van 600 euro en u denkt dat die 3 jaar mee gaat. U dient dan dus 200 euro per jaar te sparen om over 3 jaar een nieuwe te kunnen kopen. Maar stel dat u er niet 3 jaar mee doet maar 5 jaar dan hoeft u dus 2 jaar er niet voor te sparen en kan het geld aan andere (leuke) zaken besteed worden.

Verantwoord geld lenen: het aller belangrijkste

Het aller belangrijkste bij verantwoord geld lenen is dat u alleen maar leent als u zeker weet dat u het terug kunt betalen. Als u het niet terug kunt betalen is dat niet alleen een domper voor u maar ook voor het bedrijf/bank dat u het geld heeft uitgeleend. Zo jaagt u zichzelf en het bedrijf op extra kosten.

Ook is het verstandig om niet overal een aparte lening voor af te sluiten. Vaak kunt u dus beter uw lening oversluiten, dan bespaart u niet alleen veel kosten maar wordt het geheel stukken overzichtelijker! Voor meer informatie over lening oversluiten kunt u kijken op deze pagina.

Daarnaast is het ook belangrijk om het geleende geld zo snel mogelijk terug te betalen, zo bespaart u kosten aan de lening en vermindert u het risico dat u straks de lening niet meer kunt terug betalen.

Verantwoord lenen: overige tips

Naast bovenstaande tips willen wij u aanraden om ook bij meerdere partijen een offerte op te vragen. Zo komt u erachter wat de juiste partij is voor uw lening. Hierbij is het niet alleen van belang dat u let op de kosten maar u dient ook te letten op de overige voorwaarden!

De laatste tip die wij u willen meegeven is dat u moet proberen om niet langer een geld bedrag te lenen dan dat het product dat u met de lening wilt aankopen meegaat.

Verantwoord lenen samenvatting

Bovenstaande tips zijn als volgt samen te vatten:

  • Blijf altijd nadenken, hoe leuk een aanbieding ook mag zijn!
  • Probeer vooruit te sparen. Als u niet hoeft te lenen bespaart u kosten en risico.
  • Leen alleen maar als u zeker weet dat u het binnen de gestelde termijn kunt terug betalen.
  • Misschien is het verstandiger om uw lening over te sluiten.
  • Vraag altijd bij meerdere partijen een offerte op.
  • Leen niet langer dan dat een product gemiddeld meegaat.
  • Neem de tijd en denk goed na.

Als u bovenstaande tips meeneemt in uw besluit bent u een stap dichter bij verantwoord lenen.

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie