Aanbieder Jaarlijkse rente Bijzonderheden Voorwaarden

13.99%

Rente op jaarbasis. In praktijk zeer laag! Bedrag tussen 100 en 1500 euro. Direct online aan te vragen, snelle acceptatie Nu aanvragen!

13.99%

Ook bij Saldodipje is de rente op jaarbasis. Lenen voor 30 of 62 dagen. Direct online aan te vragen, snelle acceptatie Nu aanvragen!

Een minilening aanvragen

In dit artikel wil ik wat meer vertellen over het aanvragen van een minilening. Een minilening aanvragen gaat tegenwoordig steeds makkelijker. Mede dankzij het internet gaat het aanvragen ook nog eens heel erg snel.

Een minilening kenmerkt zich door, zoals te verwachten is, een klein bedrag wat je kan lenen. Vaak is het maximale bedrag € 750,- voor een dergelijke lening. Ook de looptijd is bij een kleine lening vaak beperkt tot maximaal 21 dagen. Let dus altijd op wanneer je besluit een kleine lening aan te vragen, dat het geleende bedrag dus binnen 21 dagen weer moet zijn terugbetaald. Uiteraard kan dit iets verschillen afhankelijk van de voorwaarden.

Een minilening kan dus handig zijn wanneer je even wat extra geld nodig hebt wat je op dit moment even niet tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld omdat het salaris nog niet gestort is om een voorbeeld te geven. In dit soort gevallen kan een kleine lening uitkomst bieden. De drempel om een kleine lening aan te vragen is erg laag. Zoals al gezegd kan dit via het internet geregeld worden.

Prepaid creditcard in plaats van minilening

Een alternatief om snel wat geld opzij te zetten om op een ander moment uit te kunnen geven is door middel van een prepaid creditcard. Hier kan je van tevoren geld op storten en enkel het bedrag wat je op de creditcard hebt gestort kan je daadwerkelijk uitgeven. Met een prepaid creditcard voorkom je zo dat je een schuld opbouwt. Dit is toch iets wat je zoveel mogelijk moet proberen te vermijden. Voor meer informatie over prepaid creditcard kan je hier terecht.

Het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat dergelijke leningen niet gratis zijn. Ook al lijken sommige aanbieders van deze kleine leningen op hun website te doen alsof het gratis is, in de praktijk kost geld lenen altijd geld. Er zit wel verschil in de kosten, dit kan behoorlijk verschillen per aanbieder van deze leningen.

Het is dan ook altijd verstandig om vooraf eerst verschillende aanbieders te vergelijken voordat je besluit een minilening aan te vragen.

Minilening, de voor- en nadelen

Een minilening is een lening met een korte looptijd. Vaak ligt deze tussen de 7 en maximaal 28 dagen. Het te lenen bedrag ligt meestal tussen de € 50,- en maximaal € 1500,- per keer. Een dergelijke minilening is meestal vlot af te sluiten, soms staat het geld zelfs al na 10 minuten op je bankrekening. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je snel wat extra geld nodig hebt.

In dit artikel wil ik wat meer stil staan bij de voor- en nadelen van een minilening. Zoals ook al uit de bovenstaande alinea blijkt, is een minilening op het eerste gezicht natuurlijk erg makkelijk en handig. Deze is snel af te sluiten en het zijn kleine bedragen, waardoor bijna iedereen zo’n kleine lening kan afsluiten.

Voordelen afsluiten minilening;

  1. Vlug een paar honderd euro lenen, bijvoorbeeld als voorschot op het inkomen;
  2. Het aanvragen van een minilening is snel geregeld en wordt vaak dezelfde dag uitbetaald;
  3. De kosten van een minilening zijn vooraf bekend, je weet waar je aan toe bent;
  4. Via het internet of sms is de minilening snel aan te vragen

Naast deze voordelen zitten er ook wat nadelen aan een minilening waarbij zeker moet worden stilgestaan;

  1. Over het algemeen hoge kosten in verhouding met wat je leent;
  2. Te laat terugbetalen van de lening is erg kostbaar;
  3. Let op extra service kosten.
  4. Dit verschilt volledig per aanbieder, voor meer details zie de pagina minilening afsluiten

Een minilening heeft dus zijn voordelen maar zeker ook zijn nadelen. Aan de ene kant is er het gemak en snelheid waarmee een minilening aan te vragen is. Ook het bedrag staat vaak snel op je rekening. Aan de andere kant zijn deze leningen wel kostbaar in verhouding met wat je leent. Als je een minilening wilt afsluiten is dat natuurlijk uw goed recht.

Het kan zeker een uitkomst zijn om snel wat extra geld te kunnen lenen voor tijdens de feestdagen of wanneer er iets belangrijks in het huishouden kapot gaat wat snel vervangen moet worden. Echter wil ik wel benadrukken dat je van te voren goed beseft dat deze minileningen ook geld kosten.