Persoonlijke lening

De persoonlijke lening, oftewel het persoonlijk krediet, is een vorm van aflopend krediet. De grote troef van een persoonlijke geldlening is dat je steeds over een stevige houvast beschikt: het bedrag, de looptijd en rente zijn immers contractueel bepaald. Op die manier weet je dus precies wat je iedere maand voor uw lening moet aflossen.

Het grote verschil tussen persoonlijke leningen en een doorlopend krediet is dat reeds afgeloste bedragen niet opnieuw kunnen opgenomen worden. De som die u afbetaald bij een persoonlijke lening wordt eigendom van de kredietaanbieder.

Een ander verschil is dat het bedrag dat u iedere maand betaald bij een doorlopend krediet variabel is. Dit in tegenstelling tot de persoonlijke lening waar het vast maandbedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente.

Aanbieder Gemiddelde rente Bijzonderheden Voorwaarden

3.90%

Laagste rente garantie Vrijblijvende offerte Gratis offerte

3.90%

Elders afgewezen? Second Opinion lening aanvragen! Vrijblijvende offerte & soepele acceptatie Gratis offerte

Online lenen is tegenwoordig bij verschillende partijen mogelijk. Allereerst zijn er de traditionele financieringsmaatschappijen die zich enkel bezig houden met kredieten. Voorts bieden anno 21e eeuw ook de meeste banken een kredietdienst aan.

Persoonlijke leningen vergelijken is dus de boodschap. De meeste financieringsmaatschappijen, net als banken, stellen als voorwaarde voorop dat de kredietnemer over een vast inkomen beschikt. Geld lenen zonder inkomen wordt dus moeilijk. Particulier geld lenen is voor dergelijke partijen vaak de enige oplossing

Voordelen persoonlijke lening:

  1. Het leenbedrag wordt volledig afgestemd op uw wensen. Wenst u 20.000 euro, 25.000 of 50.000 euro? Dan leent u ook maar dat bedrag.
  2. U kan onmiddellijk een grotere aankoop doen, terwijl u eigenlijk niet voldoende reserves had. Misschien zit u tijdelijk in een financieel dipje, maar bent u er van overtuigd dat het binnen nu en aantal maanden weer een stuk beter zal gaan. Misschien kunt u bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe auto niet uitstellen.
  3. De vraag “wat kan ik lenen” wordt onmiddellijk door de kredietaanbieders beantwoord. Kredietaanbieders bekijken uw inkomen, andere lopende kredieten en financiële situatie om uw mogelijkheden te bekijken.
  4. U weet onmiddellijk waar u aan toe bent. Het bedrag dat u maandelijks moet aflossen, evenals het JKP, is vastgesteld. De goedkoopste persoonlijke lening vindt u dus in een handomdraai.
  5. Persoonlijke leningen worden vaak beschermd tegen plots overlijden. Via een overlijdensrisico wordt de schuld van de persoonlijke lening dan (deels) kwijtgescholden.
  6. Een persoonlijke lening wordt doorgaans vaker toegestaan. Een doorlopend krediet wordt aan oudere personen zonder onderpand gemakkelijk weerhouden.

Nadelen persoonlijke lening:

  1. Het vervroegd doorbreken van de looptijd persoonlijke lening wordt meestal bestraft met een “boete”, een soort van opzeggingsvergoeding. Deze boete wordt berekend op basis van de rentes die de kredietaanbieder door de vervroegde aflossing misloopt.
  2. De rente van lenen doorlopend krediet is vaak lager dan die van een persoonlijke lening.
  3. Wanneer u al een lening heeft lopen, is het niet mogelijk om nog extra bij te lenen. Zij het natuurlijk wel in de doorsnee omstandigheden. Afhankelijk van de financiële situatie kan een kredietaanbieder toch nog een tweede lening toestaan.

Wij kunnen u één wijze raad geven: vergelijk leningen. De ene kredietaanbieder is immers de andere niet.