Hypotheek aanvragen

De hypotheek is de meest afgesloten soort lening in Nederland. Ruim 4,3 miljoen hypotheken lopen er momenteel. Dat wil dus zeggen dat 1 op de 4 inwoners een hypotheek heeft.

Nu is de hypotheek ook direct de minst vervelende vorm van lenen. Niet alleen heb je er direct woongenot voor, ook heeft het onderliggende vastgoed (onderpand voor de hypotheeklening) een redelijk constante waarde. Verder wordt de consument goed beschermd tegen een te hoge hypotheek. Al met al is dit dus een veilige leningvorm met weinig risico voor zowel de consument als de bank/hypotheekverstrekker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen hangt af van een aantal factoren. Kort samengevat gaat het om de volgende zaken;

  • Je vaste inkomen
  • Je overige vaste lasten (uitstaande leningen, schulden, etcetera)
  • Waarde van de woning die je wilt kopen

Met meer inkomen is je maximale hypotheek hoger, máár het huis moet dat geld wel waard zijn natuurlijk. Daarom is een taxatierapport noodzakelijk bij de aankoop van een woning.

Een hypotheek is maatwerk. Neem een hypotheekadviseur!

Een hypotheekaanvraag is altijd maatwerk. Omdat wij zelf meer gericht zijn op eenvoudige (consumenten) leningen verwijzen we je voor een hypotheek graag door naar een echte hypotheekadviseur. Deze kan je op weg helpen en berekent aan de hand van jouw situatie het ideale plaatje. Via een adviseur kun je bovendien een lagere rente bedingen bij veel banken, omdat ze de aanvragen compleet (en naar de eisen van de bank) indienen.