De voor- en nadelen van een minilening

0

Minilening, de voor- en nadelen

Een minilening is een lening met een korte looptijd. Vaak ligt deze tussen de 7 en maximaal 28 dagen. Het te lenen bedrag ligt meestal tussen de € 50,- en maximaal € 750,- per keer. Een dergelijke minilening is meestal vlot af te sluiten, soms staat het geld zelfs al na 10 minuten op je bankrekening. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je snel wat extra geld nodig hebt.

In dit artikel wil ik wat meer stil staan bij de voor- en nadelen van een minilening. Zoals ook al uit de bovenstaande alinea blijkt, is een minilening op het eerste gezicht natuurlijk erg makkelijk en handig. Deze is snel af te sluiten en het zijn kleine bedragen, waardoor bijna iedereen zo’n kleine lening kan afsluiten.

Voordelen afsluiten minilening;

  1. Vlug een paar honderd euro lenen, bijvoorbeeld als voorschot op het inkomen;
  2. Het aanvragen van een minilening is snel geregeld en wordt vaak dezelfde dag uitbetaald;
  3. De kosten van een minilening zijn vooraf bekend, je weet waar je aan toe bent;
  4. Via het internet of sms is de minilening snel aan te vragen

Naast deze voordelen zitten er ook wat nadelen aan een minilening waarbij zeker moet worden stilgestaan;

  1. Over het algemeen hoge kosten in verhouding met wat je leent;
  2. Te laat terugbetalen van de lening is erg kostbaar;
  3. Let op extra service kosten.
  4. Dit verschilt volledig per aanbieder, voor meer details zie de pagina minilening afsluiten

Een minilening heeft dus zijn voordelen maar zeker ook zijn nadelen. Aan de ene kant is er het gemak en snelheid waarmee een minilening aan te vragen is. Ook het bedrag staat vaak snel op je rekening. Aan de andere kant zijn deze leningen wel kostbaar in verhouding met wat je leent. Als je een minilening wilt afsluiten is dat natuurlijk uw goed recht.

Het kan zeker een uitkomst zijn om snel wat extra geld te kunnen lenen voor tijdens de feestdagen of wanneer er iets belangrijks in het huishouden kapot gaat wat snel vervangen moet worden. Echter wil ik wel benadrukken dat je van te voren goed beseft dat deze minileningen ook geld kosten.

Wat misschien wel nog belangrijker is, zorg dat wanneer je een minilening afsluit, je deze altijd binnen de gestelde termijn kan terugbetalen!

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie