Wat is een doorlopend krediet?

0

Wat is een doorlopend krediet?

Wanneer je een doorlopend krediet afsluit maak je een afspraak met de krediet verstrekker hoeveel je wilt lenen. Deze is over het algemeen een bedrag vanaf 2500 euro en kan oplopen tot vele tienduizenden euro’s.

Dit bedrag kan je dan deels of geheel opnemen en je betaald maandelijks een rente die je besproken hebt met de krediet verstrekker plus een deel aflossing. Wanneer je geld nodig hebt kun je dit opnemen en je betaald alleen kosten over het opgenomen bedrag. Geld lenen is dus heel eenvoudig met een doorlopend krediet.

Voorbeeld van een doorlopend krediet

Om je een idee te geven hoe een doorlopend krediet werkt hebben we een voorbeeld voor je. Stel dat je een bedrag van 5000 euro wil lenen. Je kan dit bedrag in zijn geheel opnemen wanneer je een aankoop gaat doen.

Wanneer je dit bedrag leent en dus opneemt dan moet je dit ook maandelijks aflossen. Je kan ook een deel van het bedrag opnemen en dan betaal je alleen over dit bedrag maandelijks rente en aflossing.

Een doorlopend krediet aanvragen

Wanneer je een krediet wil aanvragen dan zal je ook een bepaald inkomen moeten hebben. Een geldverstrekker wil namelijk wel een bepaalde zekerheid hebben. Wanneer je veel geld verdient dan kun je makkelijker aan een lening komen.

Met een vaste baan is een krediet aanvragen vaak niet zo moeilijk. Natuurlijk is het bedrag dat je kan lenen afhankelijk van wat je kan aflossen. Wanneer je een negatieve BKR notering hebt dan is het verkrijgen van een krediet niet mogelijk. Heb je een negatieve BKR notering dan kun je een minilening aanvragen. Kijk voor informatie over minileningen aanvragen hier. 

Rente doorlopend krediet

Rente op een doorlopend krediet

Per aanbieder verschilt de rente. De rente kan oplopen tot wel 10-12%. Er is een hoop vastgelegd in de Nederlandse wet en zo ook de maximale rente die een kredietverstrekker mag rekenen. Voor meer informatie over de rentes kun je terecht bij de krediet verstrekker.

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie