Tips bij het geld lenen

0

Tips bij geld lenen

Op deze pagina vindt u een aantal handige tips bij geld lenen. Een lening afsluiten lijkt zo makkelijk, maar brengt heel wat met zich mee. Denk er dus goed over na.

Tip 1. Geld lenen of sparen?

Bepaal of uw doel wel zo dringend is dat u er geld voor moet lenen. Misschien is een tijdje sparen een goedkoper alternatief, of is lenen bij familie, vrienden of kennissen een optie. Bedenk dat geld lenen bij een kredietverstrekker uiteindelijk ook geld kost.

Tip 2. Welk soort lening?

Indien u geld wil lenen, bedenk dan of u precies weet welk bedrag u nodig heeft. In dat geval is de persoonlijke lening in veel gevallen de beste keuze, omdat alles vooraf bepaald is en de rente aantrekkelijker is. Is niet helemaal duidelijk hoeveel geld u nodig gaat hebben, overweeg dan een doorlopend krediet af te sluiten. Het voordeel kan zijn dat u hiermee niet te veel leent, en dus ook niet te veel betaalt aan rente.

Tip 3. Welke kredietverstrekker?

Richt u niet op één kredietverstrekker maar vraag offertes op bij verschillende aanbieders. Op deze manier krijgt u een goed beeld wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke aanbieder het beste bij uw situatie past.

Tip 4. Is een lage rente wel zo gunstig?

Kijk niet alleen naar het rente percentage, de voorwaarden van de lening zijn minstens net zo belangrijk. Is het bijvoorbeeld toegestaan om boete vrij af te lossen vóór het verstrijken van de looptijd? Is het krediet eenvoudig te verhogen dan wel te verlagen? Belangrijke vragen om vooraf antwoord op te krijgen.

Tip 5. Op tijd aflossen!

Zorg ervoor dat u de lening op tijd aflost. Indien u dit niet doet wordt dit geregistreerd en wordt het in de toekomst erg lastig om een andere lening af te sluiten. Hypotheek verstrekkers kijken hier ook naar!

Tip 6. Nooit lenen om af te lossen

Heeft u ergens anders een lening lopen die afgelost moet worden? Probeer dit dan nooit op te lossen door een nieuwe lening af te sluiten. Op die manier bent u misschien tijdelijk uit de brand, maar stapelen de kosten die u uiteindelijk moet betalen zich op, met grotere gevolgen van dien. Probeer in dergelijke gevallen toch de lening af te lossen met eigen geld.

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie