Online geld lenen

Online geld lenen

Geld lenen kostprijsOnline geld lenen kan in veel gevallen de kostprijs van je lening aanzienlijk doen verlagen. In plaats van dure dossierkosten, telkens wachten tot je kan ontvangen worden en urenlange discussies bij een verzekeringsmakelaar op kantoor, kom je via online geld lenen in enkele muisklikken te weten of je al dan niet in aanmerking komt.

Grofweg gezien kunnen er twee types van online geld lenen onderscheiden worden: de online aanvraag bij kredietverstrekkers en het online geld lenen particulier.

1. Online je vraag indienen bij kredietverstrekkers: Sinds de komst van het internet zijn vele van onze betalingsopties gedigitaliseerd. Idem zo bij leningen. Naast de vele traditionele kredietverstrekkers zijn er op internet nog tal van andere kleinere kredietmakelaars.

Bij beiden kan je via een online formulier een kredietaanvraag indienen. Bij de behandeling van je kredietaanvraag wordt onder andere rekening gehouden met je persoonlijke financiële situatie, het te lenen bedrag, de economische conjunctuur en je krediethistorie.

In het verleden moeilijkheden gehad met het afkorten van een lening? Dan mag je er van uit gaan dat online geld lenen iets moeizamer zal verlopen. Bepaalde kredietverstrekkers zijn niet zo happig op eerdere wanbetalers. Het grote voordeel van online geld lenen bij een kredietverstrekker is dat je onmiddellijk de juiste kostprijs te weten komt.

Geen mogelijke misleidingen of fouten: bij dergelijke aanvraag moet steeds duidelijk het jaarlijks kostenpercentage vermeld staan. Op die manier kan je te allen tijde het voordeligste tarief uitzoeken. Kredietverstrekkers zijn immers door tal van kredietwetten verplicht om alle kredietinformatie en contractopties op hun website te vermelden.

Nogal een vergeetachtig type, of een druk bezet persoon? Geen probleem. Bij het online geld lenen verstuur je een aanvraag wanneer het jou uitkomt. ’s Avonds na het werk of in het weekend wanneer je echt tijd hebt. Na het indienen van je online aanvraag, zal de kredietverstrekker doorgaans binnen enkele werkdagen telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Werd je krediet goedgekeurd? Dan is er enkel nog authentieke handtekening vereist.

Geld lenen particulier2. Online geld lenen als particulier: Tal van websites zijn gespecialiseerd in de wisselwerking tussen kredietnemers en kredietverstrekkers. Mensen die spaargeld over hebben en in de toekomst weinig uitgaven gepland hebben, kunnen hun geld via dergelijke leensites te leen aanbieden.

Particulieren of ondernemingen op zoek naar extra investeringen kunnen dan weer een geschikte kredietverstrekker terug vinden. Handig, en vooral snel. Tegenwoordig zijn er ook tal van particuliere kredietverstrekkers die hun diensten aanbieden via zoekertjeswebsites.

Ga je met iemand nieuw in zee? Wees dan op je hoede. Laat je niet verleiden door al te mooie verkooppraatjes en wees nuchter rond een lening. Een kredietverstrekker is geen sinterklaas die je met allerlei cadeautjes zal verrassen.

Geld lenen particulier kan nochtans in bepaalde gevallen een aanrader zijn: mensen met reeds een kredietovereenkomst bij een professionele instelling, een wanbetaling in het verleden etc.
Gelet op het huidig digitale klimaat en de economische welvaart zal het online geld lenen volgens ons meer en meer de toekomst worden.