Online een lening afsluiten

0

Online een lening afsluiten

Heeft u besloten welke soort lening u nodig heeft en wat uw wensen zijn over bijvoorbeeld de looptijd, dan kunt u gemakkelijk online een lening afsluiten. Om online een lening af te sluiten volgt u een aantal belangrijke stappen. Het vergelijken van alle leningen en aanbieders is de belangrijkste stap.

Er zijn diverse websites waarop u verschillende aanbieders van diverse leningen met elkaar kunt vergelijken. Het vergelijken is belangrijk om tot de beste en goedkoopste lening te komen. Niet iedere lening is namelijk even geschikt voor uw situatie. Belangrijke factoren zijn de rente, de looptijd en de maandelijkse aflossing.

Leningen vergelijken

Lening afsluitenWanneer u op een website bent waar u leningen kunt vergelijken of aanvragen, begint u met het invullen van een aantal persoonlijke gegevens over uw situatie. Dit is bedoeld om te bekijken of u in aanmerking komt voor een lening en welk bedrag u maximaal kunt lenen.

De gegevens die u nodig heeft, betreffen onder meer het gewenste leenbedrag, het doel van het bedrag, uw persoonlijke gegevens en uw financiële situatie (inkomen en maandlasten) en voorkeuren. Ook een mogelijke BKR notering kan van invloed zijn op het leenbedrag en de aangeboden rente.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om extra inkomen van uw partner op te geven. Aan de hand van uw ingevulde gegevens bepaalt de kredietverstrekker of u in aanmerking komt voor de lening en voor het gewenste leenbedrag. Iedere offerte is vrijwel altijd vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Offerte aanvragen

Na de aanvraag voor een lening kunt u een offerte aanvragen. Hierin worden de rente, looptijd, maandelijkse aflossing en voorwaarden beschreven. Deze gegevens moeten in de offerte aanwezig zijn. Ze verschillen daarnaast nogal per aanbieder en per leningsoort.

Door meerdere offertes aan te vragen kunt u de voorwaarden van verschillende leningen met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u bepalen welke lening onder welke voorwaarden voor uw situatie goedkoop en verstandig is.

Het is belangrijk de voorwaarden aandachtig door te lezen en te vergelijken. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel afsluitkosten u betaalt voor de lening en of extra (vervroegd) aflossen boetevrij mogelijk is. Uiteraard kunt u altijd hulp in schakelen van adviseurs.

Wanneer u gekozen heeft voor een bepaalde lening, tekent u de overeenkomst en stuurt u deze naar de betreffende kredietverstrekker. Soms moet u nog papieren meezenden, zoals legitimatie of bewijs van inkomen. De kredietverstrekker ondertekent vervolgens ook de overeenkomst en stuurt u een kopie. Zonder handtekeningen is de overeenkomst uiteraard niet geldig.

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie