Onderhandse lening

Onderhandse lening

Een onderhandse lening is tegenwoordig een prima oplossing voor een tijdelijk of direct geld gebrek. Vaak wordt het  onderhands geld lenen tegen veel betere tarieven aangeboden . Ook bieden deze mogelijkheden een prima oplossing bij een negatieve BKR registratie.

Indien u negatief bij het BKR geregistreerd staat, kan een de onderhandse lening in u geval de beste oplossing zijn. Dit komt omdat particulieren geld willen en kunnen uitlenen zonder toetsing van het BKR. Hierdoor is het toch voor u mogelijk om geld te lenen.

Deze lening is niet voor elkaar te krijgen bij een bank of andere geldverstrekker. De enige manier op dat voor elkaar te krijgen is eindelijk bij een niet-financiële instelling.

Waar u wel rekening mee dient te houden dat u (betalings)verplichtingen naar uw familie of vrienden altijd van zeer belang zijn. In de beste familie of vriendenkringen ontstaan de meest grote ruzies over geld.

Onderhandse lening vrienden

Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om bij vrienden een onderhandse lening te regelen. U moet wel heel goed opletten op eventuele problemen of onduidelijkheden. Dit is prima op te lossen met goede en correcte contracten. Doordat u leent van bekenden kunt u in samenspraak een rentepercentage en andere aanvullende randvoorwaarden gemakkelijk afspreken. Doordat u bijvoorbeeld ook leent van familie is dit negen van de tien keer tegen een zeer laag rentetarief.

Voordelen

  • Goedkoop lenen door lage rente.
  • U kunt zelf alle voorwaarden zelf opstellen in samenspraak met uw geldverstrekker.
  • Geen verplichte toetsing bij het BKR, hierdoor kunt u met een negatieve BKR registratie toch onderhands geld lenen.

Nadelen

  • Doordat u geld leent van familie of bekenden, zouden deze verplichtingen weleens voor vervelende situaties kunnen ontstaan.
  • Een eventueel contract dient ten alle tijden helemaal correct te zijn.