Minilening aanvragen

2

Een minilening aanvragen

In dit artikel wil ik wat meer vertellen over het aanvragen van een minilening. Een minilening aanvragen gaat tegenwoordig steeds makkelijker. Mede dankzij het internet gaat het aanvragen ook nog eens heel erg snel.

Een minilening kenmerkt zich door, zoals te verwachten is, een klein bedrag wat je kan lenen. Vaak is het maximale bedrag € 750,- voor een dergelijke lening. Ook de looptijd is bij een kleine lening vaak beperkt tot maximaal 21 dagen. Let dus altijd op wanneer je besluit een kleine lening aan te vragen, dat het geleende bedrag dus binnen 21 dagen weer moet zijn terugbetaald. Uiteraard kan dit iets verschillen afhankelijk van de voorwaarden.

Een minilening kan dus handig zijn wanneer je even wat extra geld nodig hebt wat je op dit moment even niet tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld omdat het salaris nog niet gestort is om een voorbeeld te geven. In dit soort gevallen kan een kleine lening uitkomst bieden. De drempel om een kleine lening aan te vragen is erg laag. Zoals al gezegd kan dit via het internet geregeld worden.

Prepaid creditcard

Een alternatief om snel wat geld opzij te zetten om op een ander moment uit te kunnen geven is door middel van een prepaid creditcard. Hier kan je van tevoren geld op storten en enkel het bedrag wat je op de creditcard hebt gestort kan je daadwerkelijk uitgeven. Met een prepaid creditcard voorkom je zo dat je een schuld opbouwt. Dit is toch iets wat je zoveel mogelijk moet proberen te vermijden. Voor meer informatie over prepaid creditcard kan je hier terecht.

Het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat dergelijke leningen niet gratis zijn. Ook al lijken sommige aanbieders van deze kleine leningen op hun website te doen alsof het gratis is, in de praktijk kost geld lenen altijd geld. Er zit wel verschil in de kosten, dit kan behoorlijk verschillen per aanbieder van deze leningen.

Het is dan ook altijd verstandig om vooraf eerst verschillende aanbieders te vergelijken voordat je besluit een minilening aan te vragen.

 
Delen.

Over Author

2 reacties

  1. Pingback: Wat is het doorlopend krediet? - Geldlenen.info

  2. Pingback: Wat is een doorlopend krediet? - Geldlenen.info

Geef uw reactie