Geld lenen kost geld

0

Geld lenen kost geld

In de wet is vastgelegd dat kredietverstrekkers bij elk leen product het logo ‘Let op! Geld lenen kost geld’ moeten opnemen om consumenten ervan bewust te maken dat geld niet gratis is en dat ze de gevolgen er van inzien.

Voor een lening zal altijd betaald moeten worden! Het is redelijk eenvoudig om een grote som geld aan te vragen bij een bank, maar sommige mensen houden geen rekening met de gevolgen. Men zal maandelijks een deel van de lening moeten aflossen, maar als het geleende bedrag ineens op is, maar nog niet geheel is afgelost, dan komen mensen soms in de problemen.

Hoeveel kunt u lenen?

Bedenk daarom voor u een lening afsluit goed of u de bijbehorende maandlasten kunt opbrengen. Dit kan bijvoorbeeld door in die periode zuiniger te leven, of misschien heeft u een inkomensverhoging in het verschiet.

Heeft u twijfels of het allemaal wel gaat lukken, dan is het zeer onverstandig om toch een lening af te sluiten. De gevolgen van het niet nakomen van de aflossing hebben een grote negatieve impact op uw leven. Het afsluiten van een hypotheek of misschien zelfs een simpel telefoon abonnement zal bijvoorbeeld lastiger worden.

Bepaal wat de maximale aflossing is die u per maand kunt missen. Er zijn verschillende sites te vinden waarop u op basis van dit bedrag kunt bepalen wat u maximale lening is. De maximale lening is tevens afhankelijk van uw inkomen en gezinssituatie.

Wanneer u toch boven uw persoonlijke maximum leent dan is de kans groot dat dit verkeerd uit pakt. Leen daarom dus nooit meer dan nodig is en wat u aan kunt.

Geld lenen is niet goedkoop. Ga daarom niet over één nacht ijs en vraag offertes aan bij verschillende aanbieders zodat u kunt vergelijken en op basis daarvan een zo goedkoop mogelijke lening afsluit. Houd daarmee echter wel rekening met de voorwaarden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

 
Delen.

Over Author

Geef uw reactie